2015. január 30., péntek

Tűz-Tábor indul!

Így indul az Anna-sorozat második része, a Tűz-Tábor:

Kedves Kökény!

            Ha te tudnád, hogy ezt a levelet hol írom! A Tűz-Táborban, persze erre rájönnél, és talán azt is eltalálnád, hogy a Bakonyban, hiszen eleget áradoztunk neked már erről az egészről a többiekkel. De hogy pontosan hol is heverek most, az nemsokára kiderül majd a levelemből. Addig furdaljon csak a kíváncsiság!

            Te, Kökény olyan kár, hogy nem tudtál eljönni velünk! Hiányzol, komolyan. Te vagy a Szivárvány hetedik színe, és nélküled csak hatan vagyunk. Azaz, itt dehogy csak hatan, ha össze akarnám számolni, akkor négy kezem se lenne elég hozzá.

            Tudom jól, hogy nem akartad kihagyni a hőn áhított természetismereti táborodat. Tisztában vagyok azzal, hogy a barátaid (az ásványok) egy ici-picivel előrébb helyezkednek el a képzeltbeli fontossági listádon, mint mi, a Barátaid.


            Na, jó, nem vagyok megsértődve egy cseppet sem. Inkább te irigykedhetnél, hogy mi milyen szuperül érezzük itt magunkat, miközben te egy csapat gyerekkel együtt csak mindenféle köveket nézegetsz. Hú, bocs. Ez a mondat tök erős volt. Ezzel az erővel te is nyugodtan szidhatnád az én jegyzetfüzeteimet, amiket természetesen ide is elhoztam magammal. Az egyikbe leírok mindent, de mindent, ami itt történik velünk, hogy aztán a napok végére leveleket tudjak belőle összehozni neked, a másikba meg rajzokat készítek, hogy meg tudjam majd neked később mutatni a…

A levél folytatása elolvasható a könyvben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése