2014. február 16., vasárnap

Rómeó és Júlia (Anna-féle változat)

Egy részlet a színjátszóról. Rómeó és Júlia napjainkban:

Timi végre megelégelte a könyörgéseinket, és igazi színdarabbal állt elő. Persze élveztük a beszédgyakorlatokat meg szituációs játékokat is, de nagyon ki akartuk már próbálni magunkat élesben, mint valódi színészek.

- Amit pedig elő fogunk adni, az… - hatásszünet, - …a Rómeó és Júlia! - A bejelentése megosztó fogadtatásra lel, de azt semmiképp se lehetne mondani, hogy bárki is közömbös maradna.
- Hűha, az szuper!
- Jézusom, ilyen ósdi darabot!
- Micsoda romantika!
- Ne már, annak a végén meg kell halnunk!

Ilyen, és hasonló mondatokkal bombázzuk szegény tanárnőnket, én személy szerint olyannal, hogy „de jó, ez egész izgalmasan hangzik”. Ő feltartott kézzel védekezik, mintha nemcsak szavainkkal, de tettleg is támadnánk.
- Elég, elég, hadd folytassam már! - Mikor elül a zsivaj, Timi elmondja, hogy Shakespeare klasszikusa tulajdonképpen csak az alapot szolgáltatná az előadásunkhoz, az igazi színdarabot mi magunk írnánk meg.
Erre a bejelentésre aztán újabb lárma tör ki, szegény Timi már a fülét is befogja. Amikor végre újra elcsitulunk, azzal folytatja, hogy először kiosztaná a szerepeket, aztán megbeszélnénk a cselekmény vázlatát. Szóval, a nagy kérdés:


- Ki vállalja a címszerepet? - Mély csönd, lehajtott fejek, érdekes módon mindenki épp a földön talál valami nézegetnivalót. - Ne csináljátok már! Eddig azért nyúztatok, hogy mutassunk már be valami rendes drámát, erre most... Ki alakíthatná hitelesen a szerelmespárt?

Hogy ki? Azt persze nem árulom el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése