2013. november 23., szombat

A csoport

            Annán kívül eddig bemutatkozott már itt a barátnői-hármas, a fiúk, a szűkebb család, valamint egy múltbéli és egy ízig-vérig mai lány. Úgy vélem, most a csoportról is eshetne némi szó. Hét lány és öt fiú; ők azok, akikkel a főszereplő a Képzőben a legtöbb idejét együtt tölti. Orsit, Zsófit, Bencét és Gergőt már ismered. És a többiek?
            Itt vannak mindjárt az „ikrek”, akik ugyan külsőleg kicsit hasonlítanak egymásra, a természetük mégis ég és föld. Marci és Csilla, az osztály izgága bohóca és a megtestesült nyugalom. Az árva fiú (vörös pulykatojás) rejtett tehetségére egyszer csak fény derül, anyáskodó barátnője viszont egyelőre nem tud dönteni két út között. Apropó: Csak barátság fűzi össze őket, vagy valami más is?
            Aztán szót kell ejtenünk a két „menőről”, a csupa izom, szívtipró Kristófról, és a szuper bombázó Barbaráról. Mindkettő szőke, mindkettő sportos (úszás illetve fitness), és mindketten igen népszerűek az ellenkező nem körében. Vajon a szexis Barbie-babát csak a külsőségek és a divat érdekli, vagy valami más is? És Kristóf túl tud-e lépni én-központúságán a csoport érdekében?
            Ne feledkezzünk meg a csoport „fekete bárányáról”, Dalmáról sem. Aki enyhén szólva nem lopja be magát a többiek szívébe. Ugye Te sem kedveled azt, aki stréber és törtető, és másokat egyszerűen levegőnek vesz? Kitűnő tanuló, nyelvzseni… Ezen kívül két dolgot csinál csak: másokat becsmérel, magát pedig tömjénezi.
            Luca, a megszállott környezetvédő, vegetáriánus, és tisztaság-mániás csendessége mögött vajon milyen családi titok rejlik? És az vajon jó-e, ha Levente, mint extra-gazdag szülők gyereke, az égvilágon mindent, de mindent megkap (gondoljunk csak a Star Wars-ra)? Elégedett lehet-e az ember, ha mindig mások elvárását teljesíti? És akkor, ha mások teljesítik mindig az ő elvárásait?
            Sok-sok kérdés, amire mind-mind megkapod a választ az Anna-sorozatból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése