2013. november 23., szombat

A tanárok


               Egy jó iskolához nem elég, ha jó fejek a csoporttársak, jó tanárok is kellenek hozzá. Itt a Képzőben majdnem mindenki ilyen. Igaz, hogy Hilda tanárnő mosogatórongyként facsarja ki Annáékat a tornaórán, és Zoltán bá is legtöbbször morgós a diákjaival, de azért mégiscsak tisztelik őket tudásukért. George fárasztó poénjait nem sokan értik, és ennek nyelvi okai is vannak, Kató néni pedig sokszor unalmas történeteket mesél arról, hogy „bezzeg az ő idejében” milyen volt az élet, mégis: csak megkedvelik ezt a szőrös mackót, és ezt a mesebeli anyókát is.
            Aztán itt van Gyöngyvér, aki ugyan szigorú, de igazságos, és az órája minden kellékét élő reklámként viseli magán; valamint Márk, a Kenau Reeves hasonmás, aki nemcsak az alternatív és punk lányok titkos szerelme, hanem valaki másé is.
            És persze Enikő!
       Enikő, a csoport vezető-tanára (Te osztályfőnöknek neveznéd), aki rögtön belopja magát nemcsak Anna, de a többiek szívébe is. Egy lelkes pályakezdő, aki néha túl kíváncsi, és szívesen vájkál tanítványai lelki világában, viszont azt nem lehet rá mondani, hogy ne kedvelné ezeket a kamaszokat vagy magát a tanítást. Szereti a gyerekeket és a szakmáját is ez a tavaszi virágszálra emlékeztető fiatal nő.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése